EmailTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin +358 29 080 0600
LinkedIn Twitter Facebook Youtube

HUB logistics ja Team Rynkeby 2018

Team Rynkeby 1

 

HUB logistics toimi Team Rynkeby – God Morgon 2018 -hyväntekeväisyysprojektin ylpeä sponsorina! Projektissa joukkueet pyöräilevät vuosittain Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Vuoden 2018 pyöräilymatkalle mahtui 1 203 poljettua kilometriä, 6 600 nousumetriä ja 52 satulassa vietettyä tuntia!

Projektin keräämät varat ohjataan lasten syöpäsairauksien tutkimuksen ja hoidon kehitykseen Aamu Säätiön kautta sekä syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheiden hyväksi Sylva ry:n kautta.

Upeaa työtä Team Rynkeby!

 

Team Rynkeby 2 rajattu

Esittelyssä HUB logistics Puolan uusi toimitusjohtaja

pietak vertical pienempiPrzemyslaw Pietak otti vastuun HUBin Puolan operaatioista 1.8.2018 alkaen.

Pietakilla on yhteensä 15 vuoden kokemus erilaisista työtehtävistä logistiikan ja toimitusketjujen parissa. Hän on työskennellyt muun muassa hollantilaisen olutjätti Heinekenin ja saksalaislähtöisen konsulttifirma Roland Bergerin palkkalistoilla. Pietakin viimeisin työkokemus on CEVA Logisticsilta, jossa hän vastasi Puolan lisäksi seitsemän muun itä-Euroopan maan logistiikkatoimintojen kehityksestä.

Yhdeksän CEVAlla vietetyn vuoden jälkeen häntä alkoi kiinnostaa uusi työmahdollisuus suomalaisessa kasvuyrityksessä.

– HUB logisticsissa huomioni herätti sen ainutlaatuinen sekoitus toimitusketjujen konsultointia sekä sisälogistiikan palveluja. HUB yhdistää nämä kaksi osa-aluetta saumattomasti, kun taas Puolassa yritykset keskittyvät yleensä vain toiseen näistä.

Ensivaikutelmat HUBin toiminnasta tekivät Pietakiin suuren vaikutuksen. Hän näkee toimintamme innovatiivisena ja teknologisesti edistyksellisenä. Näistä ominaisuuksista hän käytti esimerkkinä Hakkilan automaattivarastoa, jollaista hän ei ole nähnyt Puolassa millään 3PL-yrityksellä.

– Kulttuurinne ja tapanne toimia tuntuu erittäin suoraviivaiselta. HUB logistics vaikuttaa minusta enemmän suurelta perheeltä kuin yritysorganisaatiolta. Odotan innolla pääseväni tekemään yhteistyötä yksiköittemme välillä.

HUB ja logistiikan megatrendit

Logistiikka on murroksessa. Siksi tämä on Pietakin mukaan juuri oikea aika työskennellä alalla. Kasvava kysyntä, muuttuvat asiakastottumukset sekä kehittyvä teknologia muokkaavat varastoja ja niiden vaatimuksia. Suurten verkkokauppojen vyöryminen Euroopan markkinoille kiihdyttää murrosta entisestään.

– Amazonin ja Alibaban kaltaiset yritykset osoittavat toiminnallaan, että toimitusketjujen optimointi on hyvä tapa luoda parempi kilpailuasema nykyisessä markkinatilanteessa. Logistiikka ja toimitusketjut eivät ole enää erillinen osa toimintaa, vaan niistä on tullut strateginen erottaja yritysten välille. Siksi HUB voi todella auttaa asiakkaitaan menestymään.

Logistiikka-alan tulevaisuutta tulevat hallitsemaan automaation, robottien, lennokkien, tekoälyn sekä 3D-tulostuksen kaltaiset ratkaisut. Niiden käyttöönottoa Pietak odottaa innolla. Hän uskoo vahvasti HUBin kykyyn ratsastaa muutoksen aallonharjalla.

– Mielestäni meillä on mahtavat edellytykset laajentua sekä Suomessa että Puolassa. HUBilla on potentiaalia kasvaa vaikka koko Euroopan laajuiseksi toimijaksi! Toivon etteivät innovaatiot olisi meille vain jotain sanomalehdistä luettua, vaan sen sijaan kilpailijamme saisivat lukea uutisia HUBista näiden uusien työkalujen ensimmäisenä käyttäjänä.

Pietak ryhtyy luomaan kotimaahansa Suomessa näkemäänsä edelläkävijyyden kulttuuria. Matka on toki aloitettava pieni askel kerrallaan.

– Meidän on ensin arvioitava nykyinen operaatiotamme ja pohtia tapoja parantaa sitä. Ensin on korvata asiakkaamme WMS-järjestelmä omallamme ja miettiä vasta sitten automaation kaltaisia tehostamiskeinoja.

HUman Business

Kaikista teknologisista innovaatioista huolimatta Pietakin ajatusmaailman kulmakivenä toimii idea ihmisten ja heidän välisten suhteiden tärkeydestä yritysmaailmassa. Siksi termi B2B, eli business to business, ei miellytä häntä. Pietakista osuvampi muoto olisi H2H, human to human.

– Eiväthän yritykset itsessään tee asioita! Kaikki toiminta perustuu yksilöihin ja heidän välisiin suhteisiinsa!

– HUB-nimessämme on kolme kirjainta. Minä itse haluan kuvitella sen olevan lyhenne sanoista HUman Business. Toivon kilpailijoidemmekin ajattelevan näin yrityksestämme. Olemmehan kaikki loppujen lopuksi ihmisiä.

HUB logistics kasvaa Puolassa

Harper photo official


Osakeyhtiö Harper Hygienics on allekirjoittanut sopimuksen sisälogistiikan ja pakkauspalveluiden ulkoistuksesta HUB logistics Puolalle.

HUB logistics aloitti kesäkuussa yhteistyön kosmetiikka- ja hygieniatuotteita valmistavan Harper Hygienicsin kanssa. Sopimuksen myötä HUB on ottanut vastuun Harperin sisälogistiikan toiminnoista, kuten kehitys- ja pakkausprosesseista.

Toiminta suoritetaan asiakkaan logistiikkakeskuksessa (14 000 m2) Mińsk Mazowieckin lähistöllä sijaitsevassa Jakubów’ssa sekä heidän tuotantotilojensa varastossa. HUB logistics -konsernin työntekijämäärä kasvaa alkaneen yhteistyön myötä 140:llä henkilöllä.

Sopimukseen sisältyy yhteistyökumppanimme resursoinnin sekä infrastruktuurin suunnittelu. HUB kehittää Harperin operatiivista tehokkuutta uusilla innovaatioilla sekä optimoimalla heidän prosessejaan ja resursointiaan, jolloin Harper voi keskittyä tuotannollisiin tehtäviinsä ja strategisten tavoitteidensa saavuttamiseen.

Harper Hygienicsin hallituksen puheenjohtaja Rafał Szczepkowski kommentoi alkanutta yhteistyötä:

Toimiva logistiikka on avainasemassa yrityksellemme. Olen vakuuttunut siitä, että logistiikan kehittämisellä on välitön vaikutus vuosille 2018 ja 2019 asetettuihin tavoitteisiimme, jotka ovat menojemme optimointi, tulojemme kasvattaminen ja toimintamme laajentaminen kansainvälisesti.

HUB logisticsin esittelemät uudet ratkaisut kehittävät toimintaamme kasvattamalla tehokkuutta ja parantamalla resursointia. Yhteistyö HUBin kaltaisen kokeneen logistiikkayrityksen kanssa on tärkeä askel Harperin tulevaisuuden kehitykselle. Yrityksemme tarjoaa laajan valikoiman tuotteita suurille asiakkaille Puolassa ja Euroopassa, joten pätevän ulkopuolisen yrityksen tuki on meille erittäin tärkeää.

“HUB logisticsin kansainvälistymisen myötä olemme saaneet merkittävän logistiikka-asiakuuden nyt myös Puolasta. HUBin logistiikkapalveluille ja kehitysosaamiselle oli selkeä tilaus Harperilla. Tarjotut palvelut ovat vastanneet täysin asiakkaan tarpeita ja pystymme tuottamaan heille pyydettyä kustannustehokasta palvelua. Harper asiakkuuden myötä pystymme laajentumaan edelleen kansainvälisesti sekä viemään suomalaista palveluosaamista maailmalle”, jatkaa HUB logisticsin perustaja ja toimitusjohtaja Aarno Törmälä.


Harper Hygienics S.A. on vuonna 1990 perustettu osakeyhtiö, joka tuottaa kosmetiikka- ja hygieniatuotteita. Harper on ollut listautuneena Varsovan pörssiin vuodesta 2010 lähtien.

Yhtiöllä on useita omia arvostettuja brändejä ja se on markkinajohtajana lukuisilla hygieniatuotteiden osa-alueella. Harper on kasvanut viimevuosina nopeasti ulkomaisille markkinoille.