EmailTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin +358 29 080 0600
LinkedIn Twitter Facebook Youtube

Muutoksia organisaatiossa

 

Seuraavat organisaatiomuutokset ovat astuneet voimaan kevään ja kesän aikana:

Markku Valpas on nimetty HUB logisticsin uudeksi talouspäälliköksi 3.4.2018 alkaen.

Henri Manner on ottanut vastuun HUBin myynti ja markkinointi -tiimistä 7.5.2018 alkaen.

Teemu Hämäläinen vahvistaa myynti ja markkinointi -tiimiä 7.5.2018 alkaen.

Jarkko Rantanen siirtyy HUB logisticsin Puolan toimipisteeltä Suomen logistiikkakeskus ja varastointi -liikealueen liiketoiminnanjohtajaksi 1.7.2018 alkaen.

Juhani Leppänen on nimitetty HUB logisticsin Venäjän toimintojen toimitusjohtajaksi 10.6.2018 alkaen.

Aurinkovoimala vihittiin käyttöön Hakkilassa

HUB logistics -konserni pyrkii jatkuvasti kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta. Tämä on nähtävissä niin ajokalustossa kuin sähkönkulutuksen tiiviissä seuraamisessa. Suuri askel päästötavoitteen saavuttamiseksi otettiin 9. päivä tammikuuta, kun Vantaan Hakkilan logistiikkakeskuksen aurinkovoimalan vihittiin käyttöön HUBin ja energiayhtiö Helenin toimesta.

kuva1

Hakkilan logistiikkakeskuksen kattopinta-ala on 20 000 neliötä. Tilaa riittää vajaalle kuudellesadalle aurinkopaneelille.

Toimipisteen katolle asennetut 560 yksittäistä aurinkopaneelia keräävät puhdasta energiaa jopa 125 000 kilowattituntia vuodessa. Lukema vastaa noin kuuden kohtuullisen kokoisen omakotitalon vuosikulutusta, ja voimalasta saatavat hyödyt kattavat 10-20 prosenttia koko logistiikkakeskuksen kulutuksesta. Kesäisin ja säiden salliessa voidaan Hakkilassa kulutuksen sijaan tuottaa energiaa.

Aurinkovoimala kehitettiin ja toteutettiin käsikädessä uuden logistiikkakeskuksen rakentamisen yhteydessä. Yhteistyökumppaniksi valikoitui mittavan tarjouskierroksen päätteeksi Helen Oy. Paneelien asentaminen hoitui kuukaudessa ja ensimmäiset aurinkosähköt saatiin Hakkilaan marraskuun lopulla.

Logistiikkakeskuksen erikoisuutena toimii sähkön varastointijärjestelmä, joka toteutettiin yhteistyössä Helenin ja Tekesin kanssa. Järjestelmän ansiosta käyttämätön energia varastoidaan myöhempää hyödyntämistä varten keskuksessa sijaitseviin akkuihin. Helenin mukaan HUB on ensimmäinen suomalainen yksityisyritys, joka ottaa kyseisen akkujärjestelmän käyttöönsä.

kuva2

Luovutustilaisuuden henkilörosteri: Ilmarisen Jan Trygg, Aku Kinnari ja Atte Kallio Heleniltä sekä HUBin toimitusjohtaja Aarno Törmälä.

Vihreää energiateknologiaa on tulevaisuudessa tarkoitus soveltaa myös muihin tuleviin toimipisteisiin, joissa HUB on rakennusvaiheessa mukana.

– Tämä on hienoa aikaa yrittämiselle, kommentoi toimitusjohtaja Aarno Törmälä. – Meillä on teknologia, joka mahdollistaa vaikka mitä. Vain mielikuvitus on rajana.

Ja seuraavaksi tarvitaankin vain hieman lisää aurinkoisia ilmoja.

kuva3

Pyrimme siihen, että pystyisimme itse seuraamaan ja kontrolloimaan sähkönkulutusta, Törmälä kertoo. Tätä helpottaa keskuksen sisätiloista löytyvä näyttö, jolta energiatuotantoa voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Finnairin uusi COOL -terminaali otettiin käyttöön

HS

 

Finnairin uusi COOL -terminaali otettiin käyttöön 10.10.2017. Ensimmäisen päivän aikana terminaalin läpi kulki 67 000 kg lohta ja rapuja.

Finnairin uusi 3,1 hehtaarin kokoinen rahtiterminaali Helsinki-Vantaalla otetaan kokonaan käyttöön tammikuussa 2018. Erityisesti rahtiterminaalin tuotannonohjausjärjestelmä on edistyksellinen. Robotit työntävät tavaraa hyllytysjärjestelmästä kuljetusautoille, erityisesti suunniteltujen muovipalettien, skannereiden ja röntgenlaitteiden keskellä. Rahdin globaaleja liikkeitä seurataan pääohjauskeskuksen seinältä 33 näytöltä. Finnair Cargossa on globaalisti 125 työntekijää, jonka lisäksi noin 200 HUBilaista hoitaa terminaalioperoinnin.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta, lue se täältä