Ajankohtaista

Ajankohtaista

Tulevaisuuden toimitusketju -seminaari

Tervetuloa Tulevaisuuden toimitusketju -seminaariin 31.1.2019 klo 14.00-16.00!

HUB logistics kutsuu sinut osallistumaan tammikuun lopulla järjestettävään seminaarin HUBin pääkonttoriin ja logistiikkakeskukseen Vantaan Hakkilaan, osoitteeseen Vanha Porvoontie 256B, 01380.

Iltapäivän aikana asiantuntijamme esittelevät toimintaansa, automaatioratkaisuja sekä HUBin varastotiloja.

Agenda ja karkea aikataulu:

14.00 Seminaarin aloitus ja kahvitarjoilu

14.15 Hakkilan logistiikkakeskuksen suunnittelu- ja rakennusprojekti

14.30 Verkkokaupat ja logistiikan automaatio

15.00 Esittelykierros varastotiloissa

15.45 Yhteenveto ja loppusanat

Seminaariin on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajatusti – mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautunutta! Viimeinen ilmoittautumispäivä 30.1.2019.

 

Ilmoittaudu seminaariin!

  • Merkitse tähän kenttään kaikki kahvitarjoilua järjestettäessä huomiotavat ruoka-allergiat.

 

 

 

 

Tämän lomakkeen keräämiä tietoja käytetään tapahtuman järjestämiseen ja niitä käsitellään tietosuojasäädösten mukaisesti. Täyttämällä tämän lomakkeen hyväksyt HUB.fi-sivuston Tietosuojaselosteen.

FSM Oy yhteistyössä HUB logisticsin kanssa

Turvatekniikka- ja tietoverkkotuotteiden tukkuliike FSM Oy valitsi HUB logisticsin kumppanikseen varastotoimintoihinsa. Osaa FSM Oy:n tuotteista varastoidaan, keräillään, pakataan sekä lähetetään loppuasiakkaalle Hakkilan logistiikkakeskuksessa.

Järjestelmien integraatiot suoritettiin syksyn 2018 aikana, jonka jälkeen tuotteet siirretään asteittain HUBin automaattivarastoon.

FSM Oy valitsi HUB logisticsin tarjoamat palvelut, koska he etsivät kumppanikseen tehokasta ja mukautuvaa logistiikka-alan palveluntarjoajaa.

– Yrityksemme yksi strategisista painopisteistä on toimitusketjun tehostaminen. Liiketoimintamme nopeasti muuttuvat tarpeet vaativat joustavia varastoratkaisuja, joten HUB logisticsin tarjoama ratkaisu mahdollistaa tehokkaat prosessit sekä dynaamisen varastotilan, kommentoi FSM:n logistiikkapäällikkö Erik af Hällström.

– Yhteistyö FSM Oy:n kanssa on meille tärkeä askel eteenpäin ja kokemus on ollut arvokasta heti toiminnan alkumetreistä lähtien. FSM Oy:n ja heidän varastoautomaattiin sopivien tuotteidensa myötä voimme kehittää kaikkia prosesseja eteenpäin lupaustemme mukaisesti. Uskon, että HUB logisticsin palveluntarjonnan ja FSM Oy:n liiketoimintakentän yhteensovittamisella syntyy tavoitteiden mukainen Win-Win-Win-tilanne, jatkaa HUB logisticsin ratkaisusuunnittelija Teemu Hämäläinen.

FSM Oy on suomalainen yritys, joka on toiminut turvatekniikan maahantuojana jo 25 vuotta. Heidän tuotevalikoimaansa kuuluvat muun muassa hälytysjärjestelmät, video- ja kulunvalvontatuotteet sekä paloturvallisuus- ja tietoverkkojärjestelmät. FSM:n myymälät sijaitsevat Vantaan Koivuhaassa sekä Nokian Kolmenkulmassa.

Uudistunut HUB!

Tervetuloa käyttämään HUBin täysin uudistuneita nettisivuja! Otimme varaslähdön vuoteen 2019 päivitetyllä visuaalisella tyylillä ja uudella brändi-ilmeellä tehostettuna.

Löydät sivuilta oleellisimmat tiedot yrityksestämme, toiminnastamme ja tarjoamistamme palveluista sekä tietysti mahdollisuuksia suoraan yhteydenottoon! Kaikki tämä on pakattuna modernintyylikkääseen ulkomuotoon.

HUB logistics toivottaa viihtyisiä hetkiä nettisivujen parissa!

Aurinkovoimala vihittiin käyttöön Hakkilassa

HUB logistics -konserni pyrkii jatkuvasti kohti vähäpäästöistä tulevaisuutta. Tämä on nähtävissä niin ajokalustossa kuin sähkönkulutuksen tiiviissä seuraamisessa. Suuri askel päästötavoitteen saavuttamiseksi otettiin 9. päivä tammikuuta, kun Vantaan Hakkilan logistiikkakeskuksen aurinkovoimalan vihittiin käyttöön HUBin ja energiayhtiö Helenin toimesta.

 

Hakkilan logistiikkakeskuksen kattopinta-ala on 20 000 neliötä. Tilaa riittää vajaalle kuudellesadalle aurinkopaneelille.

Toimipisteen katolle asennetut 560 yksittäistä aurinkopaneelia keräävät puhdasta energiaa jopa 125 000 kilowattituntia vuodessa. Lukema vastaa noin kuuden kohtuullisen kokoisen omakotitalon vuosikulutusta, ja voimalasta saatavat hyödyt kattavat 10-20 prosenttia koko logistiikkakeskuksen kulutuksesta. Kesäisin ja säiden salliessa voidaan Hakkilassa kulutuksen sijaan tuottaa energiaa.

Aurinkovoimala kehitettiin ja toteutettiin käsikädessä uuden logistiikkakeskuksen rakentamisen yhteydessä. Yhteistyökumppaniksi valikoitui mittavan tarjouskierroksen päätteeksi Helen Oy. Paneelien asentaminen hoitui kuukaudessa ja ensimmäiset aurinkosähköt saatiin Hakkilaan marraskuun lopulla.

Logistiikkakeskuksen erikoisuutena toimii sähkön varastointijärjestelmä, joka toteutettiin yhteistyössä Helenin ja Tekesin kanssa. Järjestelmän ansiosta käyttämätön energia varastoidaan myöhempää hyödyntämistä varten keskuksessa sijaitseviin akkuihin. Helenin mukaan HUB on ensimmäinen suomalainen yksityisyritys, joka ottaa kyseisen akkujärjestelmän käyttöönsä.

Luovutustilaisuuden henkilörosteri: Ilmarisen Jan Trygg, Aku Kinnari ja Atte Kallio Heleniltä sekä HUBin toimitusjohtaja Aarno Törmälä.

Vihreää energiateknologiaa on tulevaisuudessa tarkoitus soveltaa myös muihin tuleviin toimipisteisiin, joissa HUB on rakennusvaiheessa mukana.

– Tämä on hienoa aikaa yrittämiselle, kommentoi toimitusjohtaja Aarno Törmälä. – Meillä on teknologia, joka mahdollistaa vaikka mitä. Vain mielikuvitus on rajana.

Ja seuraavaksi tarvitaankin vain hieman lisää aurinkoisia ilmoja.

Pyrimme siihen, että pystyisimme itse seuraamaan ja kontrolloimaan sähkönkulutusta, Törmälä kertoo. Tätä helpottaa keskuksen sisätiloista löytyvä näyttö, jolta energiatuotantoa voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Vanhanaikaisten vakioraporttien aika on ohi

– Näihin asioihin business intelligence antaa vastauksen

Perinteinen ongelma sisälogistiikan tiedonkulussa on ollut kolmijakoinen; tieto liikkuu hitaasti osapuolten välillä, sama data on tallennettuna usealle eri palvelimille ja siksi tiedossa saattaa olla eroja osapuolten välillä. Datan ei myöskään ole käyttäjälleen hyötyä, jos se ei ole helposti luettavassa ja ymmärrettävässä muodossa.

Business intelligence (BI), eli datan kerääminen, tallennus ja analysointi, on keskeinen aihe myös logistiikka-alalla. HUB logistics tulee ottamaan käyttöönsä raportointi- ja analysointijärjestelmän, jolla asiakas voi seurata varastojemme suorituskykyä ja varmistaa omatoimisesti tehokkuutemme. BI-työkalumme kerää dataa varastonhallintajärjestelmästä ja esittää sen reaaliaikaisesti asiakkaille.

Tulevaisuudessa asiakkaamme voivat tarkastella tietoja esimerkiksi kaikista päivän aikana varastollamme suoritetuista keräilyistä, toimitustäsmällisyydestä tai vaikkapa laskutustiedoista yhteisestä pilvipalvelusta. Näin asiakkaamme pääsevät tarkkailemaan itselleen tärkeää tietoa missä ja milloin tahansa.

Järjestelmä luo ratkaisun edellä mainittuun klassiseen kolmoisongelmaan. BI-työkalujen ansiosta data on reaaliaikaista, yhdenmukaista ja löydettävissä aina samasta lähteestä. Hyvin käytettynä BI antaa yleisnäkymän myös kolmeen muuhun näkökulmaan.

1. Historia haltuun

Nykyaikaisella BI:llä korvataan perinteisiä käsityöllä kerättyjä selvityksiä, kuten kvartaali-, kuukausi-, tai päiväraportteja. Excel-tiedostojen ja tietojärjestelmien käsin kaivelun sijaan BI-työkalut vapauttavat aikaa tuottavaan työhön.

Logistiikka-alalla BI:tä voidaan hyödyntää siten, että suoritemäärät tai sovitut avaintunnusluvut voidaan esittää jatkuvasti päivittyvissä joustavissa näkymissä. Tieto on saatavilla tarkasti, nopeasti ja vaivattomasti – vanhanaikaisten vakioraporttien aika on ohi.

2. Mitä tapahtuu nyt?

BI-työkaluja hyödyntäen saadaan tarkka ja monipuolinen tilannekuva tapahtumista, jolloin tietoon voidaan reagoida välittömästi. Tilannekuvan ajantasaisuus mahdollistaa myös reaaliaikaisen viestinnän HUBin ja asiakkaidemme välillä.

3. Nähdään tulevaisuuteen – tehdään tulevaisuutta

Kaikkia BI:n käyttömahdollisuuksia emme osaa vielä edes aavistaa. Datan perusteella voidaan esimerkiksi luoda matemaattisia malleja, joiden avulla pystytään ymmärtämään paremmin syy- ja seuraussuhteita. Analysoidulla tiedolla voidaan parantaa merkittävästi tulevaisuuden ennustamiseen käytettäviä malleja.

Jo pienemmilläkin datamäärillä voidaan havaita trendejä ja säännönmukaisuuksia, jolloin näitä muuttuvia tilanteita voidaan ennustaa ja niihin voidaan vaikuttaa etukäteen.

Data näyttää hyvältä

Erilaisten BI-työkalujen kirjo on valtava. Usein niiden näkyvin osuus on kuitenkin suurten tietomäärien visualisointi helposti luettavaan muotoon.

HUBin käyttämä visualisointityökalu mahdollistaa datan yhdistämisen eri järjestelmistä ja tietokannoista selkeiksi raporteiksi. Loppukäyttäjän on mahdollista hienosäätää raporttien sisältöä omien tarpeidensa mukaiseksi.

Järjestelmän tuottama lisäarvo asiakkaillemme tekee siitä tulevaisuudelle välttämättömyyden. Alaamme tuleekin hallitsemaan se, jonka data on helposti saatavilla – ja HUB logistics on juuri sellainen!

Muutoksia organisaatiossa

 

Seuraavat organisaatiomuutokset ovat astuneet voimaan kevään ja kesän aikana:

Markku Valpas on nimetty HUB logisticsin uudeksi talouspäälliköksi 3.4.2018 alkaen.

Henri Manner on ottanut vastuun HUBin myynti ja markkinointi -tiimistä 7.5.2018 alkaen.

Teemu Hämäläinen vahvistaa myynti ja markkinointi -tiimiä 7.5.2018 alkaen.

Jarkko Rantanen siirtyy HUB logisticsin Puolan toimipisteeltä Suomen logistiikkakeskus ja varastointi -liikealueen liiketoiminnanjohtajaksi 1.7.2018 alkaen.

Juhani Leppänen on nimitetty HUB logisticsin Venäjän toimintojen toimitusjohtajaksi 10.6.2018 alkaen.

HUB logistics kasvaa Puolassa

 

Osakeyhtiö Harper Hygienics on allekirjoittanut sopimuksen sisälogistiikan ja pakkauspalveluiden ulkoistuksesta HUB logistics Puolalle.

HUB logistics aloitti kesäkuussa yhteistyön kosmetiikka- ja hygieniatuotteita valmistavan Harper Hygienicsin kanssa. Sopimuksen myötä HUB on ottanut vastuun Harperin sisälogistiikan toiminnoista, kuten kehitys- ja pakkausprosesseista.

Toiminta suoritetaan asiakkaan logistiikkakeskuksessa (14 000 m2) Mińsk Mazowieckin lähistöllä sijaitsevassa Jakubów’ssa sekä heidän tuotantotilojensa varastossa. HUB logistics -konsernin työntekijämäärä kasvaa alkaneen yhteistyön myötä 140:llä henkilöllä.

Sopimukseen sisältyy yhteistyökumppanimme resursoinnin sekä infrastruktuurin suunnittelu. HUB kehittää Harperin operatiivista tehokkuutta uusilla innovaatioilla sekä optimoimalla heidän prosessejaan ja resursointiaan, jolloin Harper voi keskittyä tuotannollisiin tehtäviinsä ja strategisten tavoitteidensa saavuttamiseen.

Harper Hygienicsin hallituksen puheenjohtaja Rafał Szczepkowski kommentoi alkanutta yhteistyötä:

Toimiva logistiikka on avainasemassa yrityksellemme. Olen vakuuttunut siitä, että logistiikan kehittämisellä on välitön vaikutus vuosille 2018 ja 2019 asetettuihin tavoitteisiimme, jotka ovat menojemme optimointi, tulojemme kasvattaminen ja toimintamme laajentaminen kansainvälisesti.

HUB logisticsin esittelemät uudet ratkaisut kehittävät toimintaamme kasvattamalla tehokkuutta ja parantamalla resursointia. Yhteistyö HUBin kaltaisen kokeneen logistiikkayrityksen kanssa on tärkeä askel Harperin tulevaisuuden kehitykselle. Yrityksemme tarjoaa laajan valikoiman tuotteita suurille asiakkaille Puolassa ja Euroopassa, joten pätevän ulkopuolisen yrityksen tuki on meille erittäin tärkeää.

“HUB logisticsin kansainvälistymisen myötä olemme saaneet merkittävän logistiikka-asiakuuden nyt myös Puolasta. HUBin logistiikkapalveluille ja kehitysosaamiselle oli selkeä tilaus Harperilla. Tarjotut palvelut ovat vastanneet täysin asiakkaan tarpeita ja pystymme tuottamaan heille pyydettyä kustannustehokasta palvelua. Harper asiakkuuden myötä pystymme laajentumaan edelleen kansainvälisesti sekä viemään suomalaista palveluosaamista maailmalle”, jatkaa HUB logisticsin perustaja ja toimitusjohtaja Aarno Törmälä.


Harper Hygienics S.A. on vuonna 1990 perustettu osakeyhtiö, joka tuottaa kosmetiikka- ja hygieniatuotteita. Harper on ollut listautuneena Varsovan pörssiin vuodesta 2010 lähtien.

Yhtiöllä on useita omia arvostettuja brändejä ja se on markkinajohtajana lukuisilla hygieniatuotteiden osa-alueella. Harper on kasvanut viimevuosina nopeasti ulkomaisille markkinoille.

Esittelyssä HUB logistics Puolan uusi toimitusjohtaja

Przemyslaw Pietak otti vastuun HUBin Puolan operaatioista 1.8.2018 alkaen.

Pietakilla on yhteensä 15 vuoden kokemus erilaisista työtehtävistä logistiikan ja toimitusketjujen parissa. Hän on työskennellyt muun muassa hollantilaisen olutjätti Heinekenin ja saksalaislähtöisen konsulttifirma Roland Bergerin palkkalistoilla. Pietakin viimeisin työkokemus on CEVA Logisticsilta, jossa hän vastasi Puolan lisäksi seitsemän muun itä-Euroopan maan logistiikkatoimintojen kehityksestä.

Yhdeksän CEVAlla vietetyn vuoden jälkeen häntä alkoi kiinnostaa uusi työmahdollisuus suomalaisessa kasvuyrityksessä.

– HUB logisticsissa huomioni herätti sen ainutlaatuinen sekoitus toimitusketjujen konsultointia sekä sisälogistiikan palveluja. HUB yhdistää nämä kaksi osa-aluetta saumattomasti, kun taas Puolassa yritykset keskittyvät yleensä vain toiseen näistä.

Ensivaikutelmat HUBin toiminnasta tekivät Pietakiin suuren vaikutuksen. Hän näkee toimintamme innovatiivisena ja teknologisesti edistyksellisenä. Näistä ominaisuuksista hän käytti esimerkkinä Hakkilan automaattivarastoa, jollaista hän ei ole nähnyt Puolassa millään 3PL-yrityksellä.

– Kulttuurinne ja tapanne toimia tuntuu erittäin suoraviivaiselta. HUB logistics vaikuttaa minusta enemmän suurelta perheeltä kuin yritysorganisaatiolta. Odotan innolla pääseväni tekemään yhteistyötä yksiköittemme välillä.

HUB ja logistiikan megatrendit

Logistiikka on murroksessa. Siksi tämä on Pietakin mukaan juuri oikea aika työskennellä alalla. Kasvava kysyntä, muuttuvat asiakastottumukset sekä kehittyvä teknologia muokkaavat varastoja ja niiden vaatimuksia. Suurten verkkokauppojen vyöryminen Euroopan markkinoille kiihdyttää murrosta entisestään.

– Amazonin ja Alibaban kaltaiset yritykset osoittavat toiminnallaan, että toimitusketjujen optimointi on hyvä tapa luoda parempi kilpailuasema nykyisessä markkinatilanteessa. Logistiikka ja toimitusketjut eivät ole enää erillinen osa toimintaa, vaan niistä on tullut strateginen erottaja yritysten välille. Siksi HUB voi todella auttaa asiakkaitaan menestymään.

Logistiikka-alan tulevaisuutta tulevat hallitsemaan automaation, robottien, lennokkien, tekoälyn sekä 3D-tulostuksen kaltaiset ratkaisut. Niiden käyttöönottoa Pietak odottaa innolla. Hän uskoo vahvasti HUBin kykyyn ratsastaa muutoksen aallonharjalla.

– Mielestäni meillä on mahtavat edellytykset laajentua sekä Suomessa että Puolassa. HUBilla on potentiaalia kasvaa vaikka koko Euroopan laajuiseksi toimijaksi! Toivon etteivät innovaatiot olisi meille vain jotain sanomalehdistä luettua, vaan sen sijaan kilpailijamme saisivat lukea uutisia HUBista näiden uusien työkalujen ensimmäisenä käyttäjänä.

Pietak ryhtyy luomaan kotimaahansa Suomessa näkemäänsä edelläkävijyyden kulttuuria. Matka on toki aloitettava pieni askel kerrallaan.

– Meidän on ensin arvioitava nykyinen operaatiotamme ja pohtia tapoja parantaa sitä. Ensin on korvata asiakkaamme WMS-järjestelmä omallamme ja miettiä vasta sitten automaation kaltaisia tehostamiskeinoja.

HUman Business

Kaikista teknologisista innovaatioista huolimatta Pietakin ajatusmaailman kulmakivenä toimii idea ihmisten ja heidän välisten suhteiden tärkeydestä yritysmaailmassa. Siksi termi B2B, eli business to business, ei miellytä häntä. Pietakista osuvampi muoto olisi H2H, human to human.

– Eiväthän yritykset itsessään tee asioita! Kaikki toiminta perustuu yksilöihin ja heidän välisiin suhteisiinsa!

– HUB-nimessämme on kolme kirjainta. Minä itse haluan kuvitella sen olevan lyhenne sanoista HUman Business. Toivon kilpailijoidemmekin ajattelevan näin yrityksestämme. Olemmehan kaikki loppujen lopuksi ihmisiä.

HUB logistics ja Team Rynkeby 2018

 

HUB logistics toimi Team Rynkeby – God Morgon 2018 -hyväntekeväisyysprojektin ylpeä sponsorina! Projektissa joukkueet pyöräilevät vuosittain Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Vuoden 2018 pyöräilymatkalle mahtui 1 203 poljettua kilometriä, 6 600 nousumetriä ja 52 satulassa vietettyä tuntia!

Projektin keräämät varat ohjataan lasten syöpäsairauksien tutkimuksen ja hoidon kehitykseen Aamu Säätiön kautta sekä syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheiden hyväksi Sylva ry:n kautta.

Upeaa työtä Team Rynkeby!