EmailTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin +358 29 080 0600
LinkedIn Twitter Facebook Youtube

Tuulenhalkojana kohti tulevaisuutta

KANSI

Ratsastamme kehityksen aallonharjalla vuodesta toiseen ja etsimme sekä hyödynnämme aktiivisesti alan parhaita ideologioita ja käytäntöjä. HUBilla jatkuvan parantamisen malli on ollut käytössä jo pitkään ja HUBilaiset ideoivat sekä kehittävät toimintoja ja palveluita jatkuvasti. Meillä jokainen työntekijä ja kaikki sidosryhmät on roolitettu tukemaan työympäristön parantamista.

Yrityksen sisällä koulutamme ihmisiä työntutkimukseen, Lean ajatteluun ja ongelmanratkaisutyökaluihin (esim Six sigma ja 8D). Muutama viikko sitten lanseerasimme sarjassaan ensimmäisen HUB akatemian, joka kouluttaa avainresurssejamme HUBin sisäisiin prosesseihin. Koulutus tarjoaa siinä määrin perspektiiviä sekä osaamista myös firman ulkopuolelta, että akatemian suorittamiseen voidaan liittää myös ammattitutkintoja. HUB Akatemia toteutetaan yhteistyössä Hyrian kanssa.

HUB on kasvuyritys vaativassa business ekosysteemissä. Varmistaaksemme jatkuvan kasvun tuotamme asiakkaillemme palveluita ja uusia ratkaisuja kiivaaseen tahtiin, toisinaan jopa markkinoiden ensimmäisinä. Tällä hetkellä työstämme Process Integration Tool (PIT) -nimistä tietokantaa, joka yhdistää niin Big Dataa, prosessin anturidataa, kuin legacy, ERP ja WMS -järjestelmien dataa raportoitavaksi kokonaisuudeksi, jolla saamme julkaistua sisäiset- ja asiakasraportit dynaamisesti sekä reaaliaikaisesti. Nopeasti kehittyvä ja digitalisoituva toiminta vaatii nimenomaan erityisiä ratkaisuja, koska ilman exception handling -ominaisuutta kertyvän datan määrä prosessista ylittää inhimillisen sisäistämiskapasiteetin. Tämä kuulostaa ja onkin monimutkaista, mutta lopputulos on helposti hallittava ja ymmärrettävä. Prosessikehittäjien tietoon ja ratkaistaviksi tulee ne asiat, joiden toteuma poikkeaa SOP:ssa (Standard Operating Procedure) sovitusta. Yksinkertaista - eikö totta?

Kuten usein on osuvasti todettu, hyvä hallitus on työryhmä ammattilaisia jotka tuovat aidosti lisä-arvoa liiketoiminnan kehittämiseen. Tämä vaatii näkemystä, kokemusta ja ymmärrystä toimialasta ja jokaisella hallituksen jäsenellä tulee olla vahva spesialiteetti jostain kehitysalueesta. Meillä tämä sama koskee myös johtoryhmää ja muuta operatiivista johtoa, jokaiselta vaaditaan vankkaa otetta toiminnasta omalla vastuualueellaan. Logistiikan toimintaympäristö muuttuu kiivaasti, digitalisoituminen ja kilpailun kiristyminen pitää hereillä. Pitkän tähtäimen kasvu vaatii valtavia investointeja niin ICT backbone- ja raportointijärjestelmiin, kuin varastoautomaatioon ja IOT tekniikkaan.
Tällä hetkellä logistisella toimialalla väärällä strategialla tehdään lyhyellä tähtäimellä isoa tulosta, mutta lopulta käy kuin filmikameravalmistajille digikameran tullessa.

Tämän päivän business maailmassa elinehto on se, että teknologiset murrokset tunnistetaan ja niiden mukaan toimitaan.

Aki Jumppanen

Kirjoittaja on HUB logistics –konsernin toimitusjohtaja