EmailTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin +358 29 080 0600
LinkedIn Twitter Facebook Youtube

Lumikko


Kokonaisvaltaista tuotannon ja materiaalinhallinnan kehittämistä

Lumikko Oy toteutti kesällä 2010 tuotannon kehittämisprojektin ja valitsivat HUB logistics Oy:n projektin vetäjäksi sekä yhteistyökumppaniksi. Tavoitteeksi projektille määriteltiin tuotannon ja tuotantotilan järkeistäminen, materiaalihallinnon parantaminen sekä informaation parempi luotettavuus ja jakelu. Projektiin kuuluivat arvovirtakartoitukset, liikerata-analyysit, materiaalivirtojen hallinnan optimointi (järjestelmissä, ostoissa, varastoissa ja tehtaan lattialla), työpistesuunnittelu sekä näiden kehitystoimenpiteiden toteutus.

Lumikolla oli jo vuosia nähty tarve uudistaa tuotannon toimintoja, mutta omia vapaita resursseja työn toteutukseen ei koskaan löytynyt. Tuotanto oli useasti siivottu kuntoon, mutta koska prosesseja ei muutettu, palautui entinen toimintamalli nopeasti. Lumikko lähti hakemaan palveluntarjoajaa, joka suunnittelun lisäksi pystyisi auttamaan muutoksen toteuttamisessa. Yhtenä HUB logisticsin vahvuutena nähtiin keskittyminen tuotannon logistiikan toimintoihin ja kokemus asiakkaan tiloissa tapahtuvasta toiminnasta.

Yksi tärkeimpiä tavoitteita oli rakentaa valmistusprosessit keskeytyksettömiksi. Työpisteet ja tehtävät toteutettiin siten, että tehtaan sisällä tapahtuva liike saatiin minimoitua. Tässä onnistuttiin ja sarjatuotteiden osalta osapuutteet ja niistä johtuvat keskeytykset eliminoitiin lähes täysin. Yhteistyön aikana päästiin asetettuihin tavoitteisiin ja projektin loppuvaiheessa HUB logistics vastasi vielä työnjohdollisista tehtävistä, joilla varmistettiin kehitettyjen ratkaisuiden jatkuvuus.